pizzabotten
Du behöver
- 2dl vatten
- 0,5dl rapsolja
- 25g (1/2pkt)jäst
- 160g kokta och rivna potatisar
- 1,5 krm salt
- 5,5dl glutenfri mjölmix (val efter överkänslighet)
Hur gör man?
Värm upp oljan med vatten till 37C. Blanda den varma vätskan med smulad jäst i en bunke. Tillsätt potatis, salt och mjölmix. Arbeta degen väl och låt den jäsa i 30min. Knåda degen därefter på ett mjölat bakbord och kavla ut till önskad form. Flytta degen över på en plåt täckt med bakplåtspapper. Lägg på önskad fyllning och grädda i 250C i 15min.
Du kan också grädda degen utan fyllning i ca 9 min för att sedan spara den i frysen. Sedan är det att lägga önskad fyllning på den frysta degen och grädda i 250C tills osten smält och fått lite färg.