Veganska Pumpamaränger och spöken
Du behöver
- 1,5 dl kikärtsspad (spad från en burk kikärtor)
- 2,5 dl strösocker
- 0,5 tsk saft från citron
- Orange och grön pastafärg till pumpamarängerna
- Eventuellt ätbart guldglitter för dekorering
- Lite smält choklad dekorering
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 100 grader.
-
Vispa upp kikärtsspadet till ett hårt skum (länge!), så hårt att du kan vända bunken uppochner utan att marängen åker ut.
-
Tillsätt sedan sockret, lite i taget och vispa tills smeten bildar toppar som stannar kvar.
-
Det gäller att vispa länge, ca 5 minuter med elvisp/köksmaskin.
-
Tillsätt citronsaften och vispa ytterligare lite.
-
Dela upp marängen i tre skålar och tillsätt orange pastafärg i den ena och grön i den andra (låt den tredje vara vit).
-
Rör runt tills marängen fått en jämn färg. Häll upp marängen i tre olika spritspåsar och spritsa ut på en plåt klädd med bakplåtspapper.
-
För spökmaränger ta en stor rund tyll.
-
För pumpamaränger ta en 6-tandad tyll samt en liten rund tyll.
-
Grädda marängerna i mitten av ugnen i 2 timmar. Stäng sedan av ugnen och låt marängerna stå kvar tills ugnen är helt sval.
Om du, precis som jag, älskar guld och glitter kan du pudra över lite ätbart guldglitter före servering.