Maränger utan ägg

Du behöver

  • 2 1/2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 4 gelatinblad
  • (veganskt alternativ till gelatinblad, 2 rågade matskedar Agar Agar flingor)

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 125 grader.

  2. Blanda socker och vatten i en kastrull koka ihop till en tjock sockerlag, ca 5min. Lägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten.

3 a. Lyft upp gelatinbladen och smält dem direkt i den varma sockerlagen. Vispa med elvisp ca 6-8 min tills det blir en seg massa.

3 b. Veganskt alt istället för gelatin: Tillsätt 1 matsked Agar Agar flingor till 2 dl vätska. Strö flingorna över den kalla vätskan, värm försiktigt och låt sjuda i 3-5 minuter. Rör om då och då tills flingorna har lösts upp.

  1. Klä en plåt med bakplåtspapper och klicka med hjälp av 2 skedar ut smeten. Grädda 35-45 min.

  2. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar med ugnsluckan på glänt.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 145 kcal

Populära recept

Se alla