Maränger utan ägg
Du behöver
- 2 1/2 dl socker
- 1 dl vatten
- 4 gelatinblad
- (veganskt alternativ till gelatinblad, 2 rågade matskedar Agar Agar flingor)
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 125 grader.
-
Blanda socker och vatten i en kastrull koka ihop till en tjock sockerlag, ca 5min. Lägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten.
3 a. Lyft upp gelatinbladen och smält dem direkt i den varma sockerlagen. Vispa med elvisp ca 6-8 min tills det blir en seg massa.
3 b. Veganskt alt istället för gelatin: Tillsätt 1 matsked Agar Agar flingor till 2 dl vätska. Strö flingorna över den kalla vätskan, värm försiktigt och låt sjuda i 3-5 minuter. Rör om då och då tills flingorna har lösts upp.
-
Klä en plåt med bakplåtspapper och klicka med hjälp av 2 skedar ut smeten. Grädda 35-45 min.
-
Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar med ugnsluckan på glänt.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 145 kcal