Raw chokladtryffel nötfri
Du behöver
- 4 msk kokosolja
- 3 msk agave sirap
- 1 dl tahini (sesampasta)
- 1 dl kakao (gärna raw men vanlig funkar också)
- 2 krm vaniljpulver
- 0,5 tsk flingsalt
- Dekoration
- Pink pitaya-pulver (valfritt)
- Blomsterströssel (valfritt>)
Hur gör man?
-
Smält kokosoljan på svag värme över vattenbad.
-
När oljan smält blandar du i övriga ingredienser och rör väl.
-
Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper och täck väl.
-
Ställ in i frysen, låt gärna stå över natten. Servera direkt från frysen då chokladen smälter i rumstemperatur.
Servera antingen som en hel bit på en skärbräda eller skär upp små rutor. För syns skull har jag lite pink pitaya-pulver och blomsterströssel på toppen men det kan man självklart strunta i.