Raw chokladtryffel nötfri

Du behöver

  • 4 msk kokosolja
  • 3 msk agave sirap
  • 1 dl tahini (sesampasta)
  • 1 dl kakao (gärna raw men vanlig funkar också)
  • 2 krm vaniljpulver
  • 0,5 tsk flingsalt
  • Dekoration
  • Pink pitaya-pulver (valfritt)
  • Blomsterströssel (valfritt>)

Hur gör man?

  1. Smält kokosoljan på svag värme över vattenbad.

  2. När oljan smält blandar du i övriga ingredienser och rör väl.

  3. Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper och täck väl.

  4. Ställ in i frysen, låt gärna stå över natten. Servera direkt från frysen då chokladen smälter i rumstemperatur.

Servera antingen som en hel bit på en skärbräda eller skär upp små rutor. För syns skull har jag lite pink pitaya-pulver och blomsterströssel på toppen men det kan man självklart strunta i.

Populära recept

Se alla