Höstig äppelpaj

Du behöver

  • Fyllning
  • 4-5 svenska äpplen
  • 0,75-1 msk mald kanel
  • 1 msk strösocker
  • Pajdeg
  • 100 g rumsvarmt margarin (mjölkfritt)
  • 2 dl mjöl (glutenfritt Semper fin mix)
  • 2 dl havregryn (glutenfria)
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skala och skiva äpplen i båtar.

  3. Fyll botten på en pajform med dina äpplen.

  4. Strö över kanel och strösocker.

  5. Blanda samman ingredienserna till pajdegen och klicka ut över äpplena.

  6. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 min, tills du har en gyllene topp. :)

  7. Servera till valfri vaniljsås eller glass.

Populära recept

Se alla