Vegansk brownie

Du behöver

  • 2 burk blötlagda svarta bönor (420g avrunnen vikt)
  • 2 dl mandelsmör
  • 4 msk kakao
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 1 nypa salt
  • 2 dl rårörssocker
  • 2 dl kokosolja
  • 2 msk kallt kaffe
  • 200g smält mörk choklad, vegansk

Ingredienser (glasyr)

  • 3 msk kakao
  • 5 msk kokosolja
  • 0,5 dl mandelsmör
  • 3 msk agavesirap

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Sila av vattnet från bönorna och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna utom den mörka chokladen.

  3. Mixa allt till en slät smet och ha sedan i den mörka chokladen.

  4. Blanda tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.

  5. Täck en form med bakplåtspapper och tryck ut browniesmeten i den.

  6. Grädda brownien i mitten av ugnen i ca 20 minuter och låt svalna helt innan du brer på glasyren.

Glasyr

7b. Blanda ihop kakao, mandelsmör och kokosolja till en slät smet.

8b. Ha sedan i agavesirap och blanda tills den fördelat sig jämnt i glasyren.

  1. Bred på glasyren på brownien och ställ i kylen en stund.

Populära recept

Se alla