Vegansk brownie
Du behöver
- 2 burk blötlagda svarta bönor (420g avrunnen vikt)
- 2 dl mandelsmör
- 4 msk kakao
- 2 dl glutenfria havregryn
- 1 nypa salt
- 2 dl rårörssocker
- 2 dl kokosolja
- 2 msk kallt kaffe
- 200g smält mörk choklad, vegansk
Ingredienser (glasyr)
- 3 msk kakao
- 5 msk kokosolja
- 0,5 dl mandelsmör
- 3 msk agavesirap
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Sila av vattnet från bönorna och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna utom den mörka chokladen.
-
Mixa allt till en slät smet och ha sedan i den mörka chokladen.
-
Blanda tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
-
Täck en form med bakplåtspapper och tryck ut browniesmeten i den.
-
Grädda brownien i mitten av ugnen i ca 20 minuter och låt svalna helt innan du brer på glasyren.
Glasyr
7b. Blanda ihop kakao, mandelsmör och kokosolja till en slät smet.
8b. Ha sedan i agavesirap och blanda tills den fördelat sig jämnt i glasyren.
- Bred på glasyren på brownien och ställ i kylen en stund.