Chokladrulltårta med polkagris
Du behöver
- Kaka
- 4 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 dl potatismjöl
- 4 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- Fyllning
- 4 dl vispgrädde (laktosfri)
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 påse polkagris (ca 140 g)
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Vispa ägg och socker länge till ett vitt fluff.
-
Blanda samman övriga ingredienser i en skål.
-
Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
-
Häll ut smeten på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
-
Tag ut kakan och låt den svalna.
Fyllning 7. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker.
-
Bred ut grädden på hela rulltårtan (den sida som varit mot smörpappret).
-
Hacka polkagrisen i ganska små och fina bitar. Sprid ut den hackade polkagrisen över grädden, se till att det kommer ut i alla kanter.
-
Rulla ihop tårtan.
Tårtan kan med fördel göras dagen före servering och förvaras i kylskåp då kakan nästan bara blir godare dagen efter när polkasmaken kommer fram tydligare.