Chokladrulltårta med polkagris

Du behöver

  • Kaka
  • 4 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde (laktosfri)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 påse polkagris (ca 140 g)

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Vispa ägg och socker länge till ett vitt fluff.

  3. Blanda samman övriga ingredienser i en skål.

  4. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.

  5. Häll ut smeten på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

  6. Tag ut kakan och låt den svalna.

Fyllning 7. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker.

  1. Bred ut grädden på hela rulltårtan (den sida som varit mot smörpappret).

  2. Hacka polkagrisen i ganska små och fina bitar. Sprid ut den hackade polkagrisen över grädden, se till att det kommer ut i alla kanter.

  3. Rulla ihop tårtan.

Tårtan kan med fördel göras dagen före servering och förvaras i kylskåp då kakan nästan bara blir godare dagen efter när polkasmaken kommer fram tydligare.

Populära recept

Se alla