Hembakat bröd
Du behöver
- 4 msk chia frön
- 2,75 dl vatten
- 1 dl bovetemjöl
- 1,5 dl kikärtsmjöl
- 2 dl glutenfri havremjöl
- 1,5 dl fint rivna morötter
- 3 dl blandade fröer (pumpafrön, solrosfrö och sesamfrön)
- 1,5 tsk färdig brödkrydda eller en blandning av anis, kummin, fänkål och ingefära
- 1 tsk salt
- 1,5 tsk bikarbonat
- 1 msk fiber syrup eller honung
Hur gör man?
-
Ställ ugnen på 175 grader
-
Blanda chiafrön och 1,75 dl vatten och låt det svälla i ca 10 minuter.
-
Riv morötterna fint.
-
Lägg alla andra torra ingredienser i en skål och rör ner de svällda chiafröna.
-
Ha sedan i 1 dl vatten och honung/fiber syrup. Rör om degen ordentligt med händerna.
-
Klä en form (1,5 L) med bakplåtspapper och ha ner degen och strö ev över boveteflingor.
-
Grädda i nedre delen av ugnen i 60 min.
-
Ta ut brödet och låt svalna.