Hembakat bröd

Du behöver

  • 4 msk chia frön
  • 2,75 dl vatten
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1,5 dl kikärtsmjöl
  • 2 dl glutenfri havremjöl
  • 1,5 dl fint rivna morötter
  • 3 dl blandade fröer (pumpafrön, solrosfrö och sesamfrön)
  • 1,5 tsk färdig brödkrydda eller en blandning av anis, kummin, fänkål och ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1 msk fiber syrup eller honung

Hur gör man?

  1. Ställ ugnen på 175 grader

  2. Blanda chiafrön och 1,75 dl vatten och låt det svälla i ca 10 minuter.

  3. Riv morötterna fint.

  4. Lägg alla andra torra ingredienser i en skål och rör ner de svällda chiafröna.

  5. Ha sedan i 1 dl vatten och honung/fiber syrup. Rör om degen ordentligt med händerna.

  6. Klä en form (1,5 L) med bakplåtspapper och ha ner degen och strö ev över boveteflingor.

  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 60 min.

  8. Ta ut brödet och låt svalna.

Populära recept

Se alla