Bärig cheesecake
Du behöver
Botten
- 1,25 dl glutenfritt havremjöl
- 0,5 dl mandelsmör
- 1 msk fibersirap
- ev. vatten
Fyllning
- 100 g cashewnötter, blötlagda
- 0,5 dl bärsaft (mixade och silade bär)
- 2 msk kokosolja, mjuk
- Ev. jordgubbsessens för extra smak
Kola
- 1 dl bärsaft (mixade och silade bär)
- 0,75 dl mandelsmör
- 2,5 msk fibersirap
- Ev. jordgubbsessens för extra smak
Chokladganache
- 100 g choklad, vegansk & sockerfri
- 0,5 dl växtbaserad grädde
- Bärpulver att toppa med
Hur gör man?
Botten
- Mixa samman alla ingredienser till botten. Tillsätt lite vatten om den är allt för smulig. Tryck ut i en form som är ca 15 cm i diameter, gärna klädd med tårtplast.
Fyllning
- Mixa fyllningen slätt. Häll ovan på bottnen och ställ kallt.
Kola
- Koka upp ingredienserna och låt koka ca 1-2 minuter, rör hela tiden och tag sedan av från värmen. Häll den sega kolan över fyllningen i formen. Ställ kallt.
Chokladganache
- Smält samman choklad och grädde till ganachen. Häll ganachen över kakan (när kolan är helt fast). Ställ kallt, gärna över natten och skiva sedan i bitar.
Tips! Skar kolan sig så mixa den slät med en stavmixer när den svalnat något. Välj gärna ett ljust nötsmör till kolan för att få en klar färg, tillsätt annars lite livsmedelsfärg.