Smarta ballerinakex
Du behöver
Ljusa kex
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 2 msk fibersirap
- 1 msk kokosolja, mjuk
- ca. 0,5 msk vatten
Chokladkex
- 0,75 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 2 msk kakao
- 2 msk fibersirap
- 1 msk kokosolja, mjuk
- ca. 0,5 msk vatten
Fyllning
- 50 g choklad, vegansk och sockerfri
- 50 g hasselnötssmör
Hur gör man?
Ljusa kex
- Mixa samman alla ingredienser till kexen. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar med hål i mitten på hälften.
Chokladkex
- Mixa samman alla ingredienser till chokladkexen. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut lika många cirklar som du gjorde av den ljusa.
- Grädda de ljusa kexen och chokladkexen mitt i ugnen på 175 grader ca 12-15 minuter.
Fyllning
- Smält samman chokladen och hasselntssmöret och häll i en spritspåse. Låt svalna något.
Montering
- Spritsa fyllningen på chokladkexen och lägg ett kex med hål ovanpå.