Smarta ballerinakex

Du behöver

Ljusa kex

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 msk fibersirap
  • 1 msk kokosolja, mjuk
  • ca. 0,5 msk vatten

Chokladkex

  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 msk fibersirap
  • 1 msk kokosolja, mjuk
  • ca. 0,5 msk vatten

Fyllning

  • 50 g choklad, vegansk och sockerfri
  • 50 g hasselnötssmör

Hur gör man?

Ljusa kex

  1. Mixa samman alla ingredienser till kexen. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar med hål i mitten på hälften.

Chokladkex

  1. Mixa samman alla ingredienser till chokladkexen. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut lika många cirklar som du gjorde av den ljusa.
  2. Grädda de ljusa kexen och chokladkexen mitt i ugnen på 175 grader ca 12-15 minuter.

Fyllning

  1. Smält samman chokladen och hasselntssmöret och häll i en spritspåse. Låt svalna något.

Montering

  1. Spritsa fyllningen på chokladkexen och lägg ett kex med hål ovanpå.

Populära recept

Se alla