Chokladgrottor
Du behöver
Chokladskal
- 1 förp mörk choklad (vegansk och utan tillsatt socker)
Kolasås
- 2 msk Nicks use like sugar
- 2 msk fibersirap
- 2 msk kokosgrädde
Chokladmousse
- 1 dl kokosgrädde
- ca. 1 msk kakao
- ev. sötning efter smak
Hur gör man?
Chokladskal
- Smält chokladen och pensla exempelvis silikonformar med flera lager och låt stelna.
Kolasås
- Rör ihop alla ingredienser till kolan i en kastrull. Rör om då och då och låt sjuda några minuter tills den ska börja bli seg. Gör gärna ett kulprov så du ser att den blir lagom seg när den kallnat.
- Låt kolasåsen svalna och fördela sedan kolan i bottnen på chokladskalen. Låt kallna helt.
Chokladmousse
- Blanda ingredienserna till chokladmoussen (tillsätt sötma efter smak). Fyll de helt kallas chokladskalen med moussen och garnera med bär.