Halloumi i tomatsås med spenat
Du behöver
- 4 port ris
- 1 rödlök
- 2 msk olja
- 2 msk garam masala kryddmix (se ingredienser)
- 1 förp krossade tomater (à 500 g)
- 1 grönsaksbuljongtärning (se ingredienser)
- 2 förp laktosfri halloumi eller laktosfri grillost (à 200 g)
- 65 g babyspenat
Hur gör man?
-
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
-
Skala och skär löken i skivor. Fräs löken i hälften av oljan i en kastrull och strö över garam masala och fräs någon minut. Häll i krossade tomater och smulad buljongtärning och låt sjuda ca 5 minuter.
-
Skär osten i bitar och stek dem i resten av oljan i sen stekpanna.
-
Vänd ner spenaten i tomatsåsen och servera med ost och ris.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 600 kcal
- Kolhydrater: 50g
- Fett: 34g
- Protein: 25g
Allergiinformation
Kontrollera innehållet i buljongen (framförallt gluten).
Välj laktosfri haloumi (den innehåller dock mjölkprotein).