Halloumi i tomatsås med spenat

Du behöver

  • 4 port ris
  • 1 rödlök
  • 2 msk olja
  • 2 msk garam masala kryddmix (se ingredienser)
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning (se ingredienser)
  • 2 förp laktosfri halloumi eller laktosfri grillost (à 200 g)
  • 65 g babyspenat

Hur gör man?

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  2. Skala och skär löken i skivor. Fräs löken i hälften av oljan i en kastrull och strö över garam masala och fräs någon minut. Häll i krossade tomater och smulad buljongtärning och låt sjuda ca 5 minuter.

  3. Skär osten i bitar och stek dem i resten av oljan i sen stekpanna.

  4. Vänd ner spenaten i tomatsåsen och servera med ost och ris.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 600 kcal
  • Kolhydrater: 50g
  • Fett: 34g
  • Protein: 25g

Allergiinformation

Kontrollera innehållet i buljongen (framförallt gluten).

Välj laktosfri haloumi (den innehåller dock mjölkprotein).

Populära recept

Se alla