
Goda pizzafisken med potatis
Du behöver
- 600 g torskfilé
- 1 kg sommarpotatis
- 1 tsk salt
- 2½ dl matlagningsgrädde
- ½ dl tomatpuré
- 1 msk oregano
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1½ dl riven ost
- 300 g gröna ärtor
Hur gör man?
Tina torsken. Sätt ugnen på 200°C. Skölj potatisen och lägg den i en kastrull med saltet. Häll på vatten så att det precis täcker potatisen och koka tills den blir mjuk, ungefär 15-20 minuter. Lägg torsken jämnt fördelad i en ugnssäker form. Blanda grädde, tomatpuré, oregano, salt och peppar i en skål. Rör runt och häll såsen över fisken. Strö på osten och sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Servera torsken med potatis och ärter.
Annons