Goda pizzafisken med potatis

Goda pizzafisken med potatis

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 1 kg sommarpotatis
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ dl riven ost
  • 300 g gröna ärtor

Hur gör man?

Tina torsken. Sätt ugnen på 200°C. Skölj potatisen och lägg den i en kastrull med saltet. Häll på vatten så att det precis täcker potatisen och koka tills den blir mjuk, ungefär 15-20 minuter. Lägg torsken jämnt fördelad i en ugnssäker form. Blanda grädde, tomatpuré, oregano, salt och peppar i en skål. Rör runt och häll såsen över fisken. Strö på osten och sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Servera torsken med potatis och ärter.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons