Goda pizzafisken med potatis

Goda pizzafisken med potatis

Du behöver

  • 600 g torskfilé, 1 kg sommar potatis, 1 tsk salt, 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 1/2 dl tomatpuré, 1 msk oregano, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar, 1 1/2 dl riven ost, 300 g gröna ärtor

Hur gör man?

Tina torsken. Sätt ugnen på 200°C. Skölj potatisen och lägg den i en kastrull med saltet. Häll på vatten så att det precis täcker potatisen och koka tills den blir mjuk, ungefär 15-20 minuter. Lägg torsken jämnt fördelad i en ugnssäker form. Blanda grädde, tomatpuré, oregano, salt och peppar i en skål. Rör runt och häll såsen över fisken. Strö på osten och sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Servera torsken med potatis och ärter.

Populära recept

Se alla