Flygande Jakob

Du behöver

  • 700 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
  • 100 g bacon
  • 2 bananer
  • 1,5 dl chilisås
  • 3,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 dl jordnötter

Hur gör man?

  1. Strimla kycklingfilé och bacon.

  2. Värm en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna i omgångar om nödvändigt. Stek på medelstark värme tills filén får en fin färg. Stek i cirka 2 minuter, vänd bitarna och stek i ytterligare cirka 2 minuter. Fullständig genomstekning är inte nödvändig då det kommer att tillagas ytterligare i ugnen.

  3. Påbörja tillagningen av riset så att det blir klart i tid.

  4. Flytta kyckling- och baconbitarna till en ugnsform som rymmer allt kött med lite extra utrymme.

  5. Skiva bananerna och fördela dem över kyckling- och baconbitarna.

  6. Blanda grädden med chilisås och häll över.

  7. Strö över jordnötter.

  8. Gratinera i mitten av ugnen vid 225°C i 15 minuter.

  9. Servera rätten med kokt ris.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 850 kcal
  • Kolhydrater: 20g
  • Fett: 68g
  • Protein: 48g

Allergiinformation

  • Tänk på att använda laktosfri grädde
  • Kolla ev gluten i chilisåsen

Populära recept

Se alla