Flygande Jakob
Du behöver
- 700 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
- 100 g bacon
- 2 bananer
- 1,5 dl chilisås
- 3,5 dl laktosfri vispgrädde
- 1 dl jordnötter
Hur gör man?
-
Strimla kycklingfilé och bacon.
-
Värm en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna i omgångar om nödvändigt. Stek på medelstark värme tills filén får en fin färg. Stek i cirka 2 minuter, vänd bitarna och stek i ytterligare cirka 2 minuter. Fullständig genomstekning är inte nödvändig då det kommer att tillagas ytterligare i ugnen.
-
Påbörja tillagningen av riset så att det blir klart i tid.
-
Flytta kyckling- och baconbitarna till en ugnsform som rymmer allt kött med lite extra utrymme.
-
Skiva bananerna och fördela dem över kyckling- och baconbitarna.
-
Blanda grädden med chilisås och häll över.
-
Strö över jordnötter.
-
Gratinera i mitten av ugnen vid 225°C i 15 minuter.
-
Servera rätten med kokt ris.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 850 kcal
- Kolhydrater: 20g
- Fett: 68g
- Protein: 48g
Allergiinformation
- Tänk på att använda laktosfri grädde
- Kolla ev gluten i chilisåsen