Matjessallad med brynt smör
Du behöver
- 4 matjessillfiléer, hela och avrunna
- 800 g potatis, kokt och kall
- 1 knippe rädisa
- 4 ägg, hårdkokta
- 0,5 gurka
- 0,5 rödlök
- 1,5 dl gräslök, hackad
- 1,5 dl dill, hackad
- 75 g laktosfritt smör
- 1,5 dl laktosfri gräddfil
Hur gör man?
-
Skär matjessillen i små bitar.
-
Skiva potatisen och rädisorna.
-
Hacka äggen och gurkan.
-
Skala och finhacka löken.
-
Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt, låt svalna något.
-
Fördela potatisen på ett stort fat.
-
Toppa med sill, rädisor, ägg, gurka, lök och hackade örter.
-
Spritsa ut gräddfilen i små klickar (eller bara klicka ut med sked).
-
Avsluta med att ringla över brynt smör.
-
Servera tillsammans med knäckebröd.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 450 kcal
- Kolhydrater: 40g
- Fett: 20g
- Protein: 20g
Allergiinformation
Tänk på laktosfritt smör och gräddfil
Serveringsförslag
Servera gärna med glutenfritt bröd, hårt eller mjukt.
Tips
Förbered kokt potatis och låt svalna