Matjessallad med brynt smör

Du behöver

  • 4 matjessillfiléer, hela och avrunna
  • 800 g potatis, kokt och kall
  • 1 knippe rädisa
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 0,5 gurka
  • 0,5 rödlök
  • 1,5 dl gräslök, hackad
  • 1,5 dl dill, hackad
  • 75 g laktosfritt smör
  • 1,5 dl laktosfri gräddfil

Hur gör man?

  1. Skär matjessillen i små bitar.

  2. Skiva potatisen och rädisorna.

  3. Hacka äggen och gurkan.

  4. Skala och finhacka löken.

  5. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt, låt svalna något.

  6. Fördela potatisen på ett stort fat.

  7. Toppa med sill, rädisor, ägg, gurka, lök och hackade örter.

  8. Spritsa ut gräddfilen i små klickar (eller bara klicka ut med sked).

  9. Avsluta med att ringla över brynt smör.

  10. Servera tillsammans med knäckebröd.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 450 kcal
  • Kolhydrater: 40g
  • Fett: 20g
  • Protein: 20g

Allergiinformation

Tänk på laktosfritt smör och gräddfil

Serveringsförslag

Servera gärna med glutenfritt bröd, hårt eller mjukt.

Tips

Förbered kokt potatis och låt svalna

Populära recept

Se alla