Glutenfri pastasallad

Du behöver

  • 4 port glutenfri pasta (ex Semper Penne Tricolore)
  • 2 röda paprikor, i halvor
  • 2 färska salsicciakorvar (ta bort korvskinnet)
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 5 msk god olivolja
  • 1 kruka salvia, grovhackad
  • salt och peppar

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Koka den glutenfria pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

  3. Rosta paprikorna hela i ugnen, ca 15 minuter, tills de är mjuka. Låt svalna i ca 10 minuter.

  4. Skala paprikorna och ta bort kärnhuset.

  5. Fräs korvköttet med vitlök i olivolja.

  6. Strimla och tillsätt paprikorna och salvia.

  7. Tillsätt pastan och blanda.

  8. Smaka av med salt och peppar.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 500 kcal
  • Kolhydrater: 50g
  • Fett: 25g
  • Protein: 20g

Allergiinformation

  • Bra korv innehåller normalt inte gluten

Populära recept

Se alla