Glutenfri pastasallad
Du behöver
- 4 port glutenfri pasta (ex Semper Penne Tricolore)
- 2 röda paprikor, i halvor
- 2 färska salsicciakorvar (ta bort korvskinnet)
- 3 vitlöksklyftor, skivade
- 5 msk god olivolja
- 1 kruka salvia, grovhackad
- salt och peppar
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 200°C.
-
Koka den glutenfria pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
-
Rosta paprikorna hela i ugnen, ca 15 minuter, tills de är mjuka. Låt svalna i ca 10 minuter.
-
Skala paprikorna och ta bort kärnhuset.
-
Fräs korvköttet med vitlök i olivolja.
-
Strimla och tillsätt paprikorna och salvia.
-
Tillsätt pastan och blanda.
-
Smaka av med salt och peppar.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 500 kcal
- Kolhydrater: 50g
- Fett: 25g
- Protein: 20g
Allergiinformation
- Bra korv innehåller normalt inte gluten