Du behöver

  • 0.5 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 portabellosvampar
  • 8 gröna sparrisar, ansade
  • 8 körsbärstomater på kvist
  • flingsalt och svartpeppar
  • 400 g färdig hummus
  • cayennepeppar eller paprikapulver
  • sesamolja eller olivolja

Hur gör man?

  1. Skär zucchinin i skivor och paprikan i lika stora bitar. Dela löken på mitten med skalet kvar.

  2. Blanda olivoljan med vitlöken. Vänd runt alla grönsaker och portabellon i oljan och krydda med salt och peppar. Grilla tills de får fin färg och blir mjuka rätt igenom.

  3. Bred ut hummus på botten av 4 tallrikar. Skala löken, skiva svampen och skär eventuellt grönsakerna i mindre bitar.

  4. Lägg alla grönsaker ovanpå hummusen och toppa med några droppar olja och cayennepapper.

Populära recept

Se alla