
Snabb paella på kyckling
Annons
Du behöver
- 400 g kycklingfilé, i bitar
- 1 gul lök, hackad
- 1 röd paprika, hackad
- 1 msk tomatpuré
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 2 paket saffran (1 g)
- 3 msk olivolja
- 2 dl vatten
- 2 msk konc. kycklingfond
- 1 liter kokt ris, gärna avorioris (ca 3 dl okokt)
- salt och svartpeppar
- 2 dl hackad persilja
Annons
Hur gör man?
-
Stek kyckling, lök, paprika, tomatpuré, vitlök och saffran i oljan ca 5-15 min.
-
Tillsätt vatten, fond och kokt ris.
-
Vänd runt så att allt blir varmt och kycklingen är genomstekt.
-
Salta och peppra.
-
Strö över persilja vid servering.
Annons