Vårrullar

Vårrullar

Du behöver

  • 100 g risnudlar, tunna
  • 1/2 st gurka
  • 1 st morot
  • 2 dl isbergssallad, riven
  • 2 dl böngroddar, färska
  • 12 st Räkor, stora, kokta
  • 12 st rispapper
  • 12 kvistar Mynta, färsk
  • 12 kvistar Koriander, färsk

Hur gör man?

1. Koka nudlarna

  • Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
  • Skär dem i ca 5 cm långa bitar.

2. Förbered grönsakerna

  • Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna.
  • Skär gurkan i tunna stavar, ca 5 cm långa.
  • Skala moroten och skär den i likadana stavar.

3. Blanda grönsakerna

  • Blanda gurka, sallad, böngroddar och morot.

4. Förbered räkorna

  • Dela räkorna på längden.

5. Förbered rispapper

  • Doppa ett rispapper i ljummet vatten.
  • Ta upp det och vänta några sekunder tills pappret är mjukt och kan rullas.

6. Rulla som vårrullar

  • Lägg lite mynta och koriander mitt på rispappret.
  • Fortsätt med lite av grönsaksblandningen, nudlarna och sist två räkhalvor.
  • Vik in kanten från både vänster och höger och rulla sedan ihop nedifrån till en rulle.

7. Servera

  • Servera rullarna hela eller dela dem på snedden mitt på.
  • Servera med dippsås eller annan sås.

Serveringsförslag

Servera med valfri dipp eller sås

Populära recept

Se alla