
Zucchinibiffar
Du behöver
- 2 zucchini
- 1 burk kikärtor (400 g)
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 ägg
- 1 dl koriander, hackad
- 0.5 tsk spiskummin
- 0.5 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk chiliflakes
- 3 msk glutenfri mjölmix
- 1 dl olivolja till stekning
- 1 tsk salt
Hur gör man?
-
Riv zucchini grovt med ett rivjärn. Lägg i ett durkslag, strö över salt och rör om. Låt stå 15 min och krama sedan ut så mycket vätska som möjligt.
-
Mixa kikärtorna till en slät massa.
-
Blanda zucchini och kikärtor med resten av ingredienserna.
-
Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar. Stek till fin stekyta, 2-3 min per sida. Det blir 12-16 stycken.