Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa

Annons

Du behöver

  • 500 g Mjölig potatis
  • 6 dl Grönsaksbuljong
  • 2 dl Laktosfri grädde
  • 1 Purjolök
  • 1 msk olja
  • Hackad färsk persilja
  • Salt och peppar

Annons

Hur gör man?

  1. Skala potatisen och ansa purjolöken. Skär potatis och purjolök i bitar.

  2. Fräs purjolöken i olja i en kastrull. Tillsätt potatis och hälften av buljongen.

  3. Låt koka på medelvärme ca 10 min. Mixa soppa slät.

  4. Häll i resterande buljong och laktosfri grädde.

  5. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera med glutenfritt bröd.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons