Pumpastroganoff

Du behöver

  • 1 butternutpumpa (ca 700 g)
  • 2 rödlökar, klyftade
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 1 dl laktosfri grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl färsk persilja
  • svartpeppar
  • salt

Hur gör man?

  1. Börja med att förvärma din ugn till 225°. När pumpan är förberedd - delad, ska den skäras i generösa bitar, liknande storleken på klyftpotatis.

  2. På en ugnsplåt, fördela pumpabitarna tillsammans med rödlöken och körsbärstomaterna. Över detta, häll lite olivolja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Placera plåten högt upp i ugnen och rosta i cirka 20 minuter, eller tills grönsakerna har fått en gyllene färg.

  3. Under tiden, i en rymlig kastrull, börja med att fräsa vitlök och tomatpuré i lite olja. När vitlöken är mjuk tillsätt laktosfri crème fraiche, laktosfri grädde, senap och sambal oelek. Smula ner en buljongtärning och låt sedan denna blandning sjuda i ungefär 10 minuter.

  4. Efter ugnsrostningen, vänd ner de rostade grönsakerna i din tomatsås. Rör om och smaka av med ytterligare salt och peppar. Servera ovanpå ett lager ris och garnera med färskhackad persilja.

Allergiinformation

Kontrollera buljongtärningens ingredienser

Serveringsförslag

3 dl ris klippt färsk persilja

Populära recept

Se alla