Pumpastroganoff
Du behöver
- 1 butternutpumpa (ca 700 g)
- 2 rödlökar, klyftade
- 250 g körsbärstomater
- 1 msk olivolja
- 1 tsk torkad rosmarin
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 3 msk tomatpuré
- 0.5 msk olivolja
- 2 dl laktosfri crème fraiche
- 1 dl laktosfri grädde
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk sambal oelek
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl färsk persilja
- svartpeppar
- salt
Hur gör man?
-
Börja med att förvärma din ugn till 225°. När pumpan är förberedd - delad, ska den skäras i generösa bitar, liknande storleken på klyftpotatis.
-
På en ugnsplåt, fördela pumpabitarna tillsammans med rödlöken och körsbärstomaterna. Över detta, häll lite olivolja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Placera plåten högt upp i ugnen och rosta i cirka 20 minuter, eller tills grönsakerna har fått en gyllene färg.
-
Under tiden, i en rymlig kastrull, börja med att fräsa vitlök och tomatpuré i lite olja. När vitlöken är mjuk tillsätt laktosfri crème fraiche, laktosfri grädde, senap och sambal oelek. Smula ner en buljongtärning och låt sedan denna blandning sjuda i ungefär 10 minuter.
-
Efter ugnsrostningen, vänd ner de rostade grönsakerna i din tomatsås. Rör om och smaka av med ytterligare salt och peppar. Servera ovanpå ett lager ris och garnera med färskhackad persilja.
Allergiinformation
Kontrollera buljongtärningens ingredienser
Serveringsförslag
3 dl ris klippt färsk persilja