Kyckling på plåt

Du behöver

  • 4 kycklingklubbor (6 klubbor motsvarar ca 1,6 kg)
  • 600 g potatis
  • 2/3 hel vitlök
  • 1 1/3 rödlökar
  • 2 paprikor
  • 1 dl kalamataoliver
  • 2 2/3 msk olivolja
  • 2/3 msk torkad oregano
  • 2/3 msk flingsalt
  • 2/3 tsk svartpeppar
  • 100 g laktosfri fetaost
  • 1/3 kruka oregano till garnering

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Dela vitlöken i klyftor men behåll skalet på. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i klyftor.

  3. Blanda potatis, vitlök, lök, paprika och oliver i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över hälften av oljan och blanda runt.

  4. Lägg kycklingklubborna ovanpå grönsaksblandningen. Pensla kycklingen med resten av oljan. Strö på oregano. Krydda kyckling och grönsaker med flingsalt och peppar.

  5. Ställ in i mitten av ugnen 35-40 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 82°C. Smula över laktosfria fetaosten och garnera med oreganoblad.

Populära recept

Se alla