Kyckling på plåt
Du behöver
- 4 kycklingklubbor (6 klubbor motsvarar ca 1,6 kg)
- 600 g potatis
- 2/3 hel vitlök
- 1 1/3 rödlökar
- 2 paprikor
- 1 dl kalamataoliver
- 2 2/3 msk olivolja
- 2/3 msk torkad oregano
- 2/3 msk flingsalt
- 2/3 tsk svartpeppar
- 100 g laktosfri fetaost
- 1/3 kruka oregano till garnering
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 225°C.
-
Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Dela vitlöken i klyftor men behåll skalet på. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i klyftor.
-
Blanda potatis, vitlök, lök, paprika och oliver i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över hälften av oljan och blanda runt.
-
Lägg kycklingklubborna ovanpå grönsaksblandningen. Pensla kycklingen med resten av oljan. Strö på oregano. Krydda kyckling och grönsaker med flingsalt och peppar.
-
Ställ in i mitten av ugnen 35-40 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 82°C. Smula över laktosfria fetaosten och garnera med oreganoblad.