Antiinflammatorisk gryta med tofu och mango
Du behöver
- Ca 270g tofu naturell fast ekologisk
- 3 dl naturella cashewnötter, blötlagda i minst 1 timme
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 400ml krossade tomater
- 2 cm ingefära
- 0,5dl tomatpuré
- 400ml kokosmjölk
- 10 plommon tomater
- 70g babyspenat
- 1 färsk mango (fryst mango går också bra)
- 1 tsk sambal oelek
- 2 msk kallpressad kokosolja
- 1 msk gurkmeja, malen
- Svartpeppar, nymalen
- Havssalt
- Quinoa, durra eller bovete
- 0,5 kruka koriander
Hur gör man?
-
Lägg cashewnötterna i vatten och låt dem ligga minst 1 timme.
-
Koka quinoan.
-
Hacka lök och vitlök och värm den med gurkmejan på låg temperatur i kokosoljan i en kastrull.
-
Skala och hacka ingefäran i mindre bitar. Klyfta tomaterna. Skala och tärna mangon. Tärna tofun.
-
Häll sedan över löken, de krossade tomaterna, ingefäran, tomatpurén, nötterna och kokosmjölken i en mixer. Kör tills de blir blir lite lagom grynigt, ska ej vara en slät sås.
-
Häll tillbaka allt i kastrullen, värm upp såsen så den blir ljummen. Lägg i tomatklyftorna, spenaten, tofun och mango. Krydda med sambal oelek, svartpeppar och salt efter smak.
-
Servera med Quinoa och dekorera med hackad koriander.
-
Njut!