Antiinflammatorisk gryta med tofu och mango

Du behöver

  • Ca 270g tofu naturell fast ekologisk
  • 3 dl naturella cashewnötter, blötlagda i minst 1 timme
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 400ml krossade tomater
  • 2 cm ingefära
  • 0,5dl tomatpuré
  • 400ml kokosmjölk
  • 10 plommon tomater
  • 70g babyspenat
  • 1 färsk mango (fryst mango går också bra)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 1 msk gurkmeja, malen
  • Svartpeppar, nymalen
  • Havssalt
  • Quinoa, durra eller bovete
  • 0,5 kruka koriander

Hur gör man?

  1. Lägg cashewnötterna i vatten och låt dem ligga minst 1 timme.

  2. Koka quinoan.

  3. Hacka lök och vitlök och värm den med gurkmejan på låg temperatur i kokosoljan i en kastrull.

  4. Skala och hacka ingefäran i mindre bitar. Klyfta tomaterna. Skala och tärna mangon. Tärna tofun.

  5. Häll sedan över löken, de krossade tomaterna, ingefäran, tomatpurén, nötterna och kokosmjölken i en mixer. Kör tills de blir blir lite lagom grynigt, ska ej vara en slät sås.

  6. Häll tillbaka allt i kastrullen, värm upp såsen så den blir ljummen. Lägg i tomatklyftorna, spenaten, tofun och mango. Krydda med sambal oelek, svartpeppar och salt efter smak.

  7. Servera med Quinoa och dekorera med hackad koriander.

  8. Njut!

Populära recept

Se alla