
Miniostpajer med vegetarisk kärringröra
Du behöver
Miniostpajer:
- 1 glutenfri smördeg (utan ägg)
- 1 dl standardmjölk
- 150 g Västerbottensost, riven
- olja (att pensla med)
- salt
- peppar
Vegetarisk kärringröra:
- 150 g rökt tofu
- 0,5 rödlök, hackad
- 3 msk färsk gräslök, hackad
- 0,5 dl färsk dill, hackad (spara lite till garnering)
- 1 dl crème fraîche
- 0,5 dl vegansk majonnäs
- 1 krm vitpeppar
- 1 msk citronsaft
Hur gör man?
Miniostpajer:
- Sätt ugnen på 225 °C.
- Skär ut den glutenfria smördegen i 12 fyrkanter.
- Tryck försiktigt ner den glutenfria smördegen i en muffinsplåt eller i hårda muffinsformar.
- Pensla den glutenfria smördegen med olja.
- Vispa ihop standardmjölk och riven Västerbottensost. Salta och peppra efter smak.
- Fördela ostfyllningen i pajskalen.
- Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter.
- Låt pajerna svalna.
Vegetarisk kärringröra:
- Smula ner tofun i en skål.
- Finhacka rödlök, gräslök och dill.
- Blanda tofu, rödlök, gräslök och dill med crème fraîche och vegansk majonnäs.
- Tillsätt citronsaft och vitpeppar. Rör om och smaka av.
- Toppa de avsvalnade miniostpajerna med den vegetariska kärringröran och garnera med lite dill.
Annons