Miniostpajer med vegetarisk kärringröra

Miniostpajer med vegetarisk kärringröra

Du behöver

Miniostpajer:

  • 1 glutenfri smördeg (utan ägg)
  • 1 dl standardmjölk
  • 150 g Västerbottensost, riven
  • olja (att pensla med)
  • salt
  • peppar

Vegetarisk kärringröra:

  • 150 g rökt tofu
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 3 msk färsk gräslök, hackad
  • 0,5 dl färsk dill, hackad (spara lite till garnering)
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl vegansk majonnäs
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk citronsaft

Hur gör man?

Miniostpajer:

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Skär ut den glutenfria smördegen i 12 fyrkanter.
  3. Tryck försiktigt ner den glutenfria smördegen i en muffinsplåt eller i hårda muffinsformar.
  4. Pensla den glutenfria smördegen med olja.
  5. Vispa ihop standardmjölk och riven Västerbottensost. Salta och peppra efter smak.
  6. Fördela ostfyllningen i pajskalen.
  7. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter.
  8. Låt pajerna svalna.

Vegetarisk kärringröra:

  1. Smula ner tofun i en skål.
  2. Finhacka rödlök, gräslök och dill.
  3. Blanda tofu, rödlök, gräslök och dill med crème fraîche och vegansk majonnäs.
  4. Tillsätt citronsaft och vitpeppar. Rör om och smaka av.
  5. Toppa de avsvalnade miniostpajerna med den vegetariska kärringröran och garnera med lite dill.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons