Havre och chokladkakor

Havre och chokladkakor

Du behöver

  • 100 g mjölkfritt smör eller kokosolja
  • 1,5 dl socker (välj gärna kokossocker om du önskar en mer karamellig ton)
  • 1 ägg
  • 3,5 dl fint glutenfritt havremjöl
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1–1,5 st (40–60 g) valfri Fibr-bar (här användes Kaffe)
  • mörk choklad till dekoration (valfritt)

Hur gör man?

  1. Mät upp smöret eller kokosoljan och låt det bli rumsvarmt.
  2. Tillsätt socker och vispa poröst.
  3. Blanda i ägget.
  4. Hacka eventuell mörk choklad grovt.
  5. Blanda havremjöl, havregryn, mandelmjöl, bakpulver, hackad Fibr-bar och eventuell hackad choklad i en skål.
  6. Häll de torra ingredienserna i smör- och sockerblandningen och blanda till en jämn deg.
  7. Värm ugnen till 200 °C och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  8. Stjälp upp kakdegen på ett bakbord och arbeta eventuellt in lite extra havremjöl om degen känns för kladdig.
  9. Dela degen i 15–20 lika stora delar och rulla till kulor.
  10. Lägg kulorna på plåten och tryck till dem något med en gaffel.
  11. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter.
  12. Låt kakorna kallna helt på plåten.
  13. Smält eventuellt mörk choklad och ringla över kakorna som dekoration.

Allergiinformation

💛 Fibr bars är fria från gluten, mjölk, ägg, nötter och soja. Samt veganska och nyttiga. Ett utmärkt mellanmål som de allra flesta kan äta.

Annons