
Havre och chokladkakor
Annons
Du behöver
- 100 g mjölkfritt smör eller kokosolja
- 1,5 dl socker (välj gärna kokossocker om du önskar en mer karamellig ton)
- 1 ägg
- 3,5 dl fint glutenfritt havremjöl
- 1 dl glutenfria havregryn
- 0,5 dl mandelmjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1–1,5 st (40–60 g) valfri Fibr-bar (här användes Kaffe)
- mörk choklad till dekoration (valfritt)
Hur gör man?
- Mät upp smöret eller kokosoljan och låt det bli rumsvarmt.
- Tillsätt socker och vispa poröst.
- Blanda i ägget.
- Hacka eventuell mörk choklad grovt.
- Blanda havremjöl, havregryn, mandelmjöl, bakpulver, hackad Fibr-bar och eventuell hackad choklad i en skål.
- Häll de torra ingredienserna i smör- och sockerblandningen och blanda till en jämn deg.
- Värm ugnen till 200 °C och förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Stjälp upp kakdegen på ett bakbord och arbeta eventuellt in lite extra havremjöl om degen känns för kladdig.
- Dela degen i 15–20 lika stora delar och rulla till kulor.
- Lägg kulorna på plåten och tryck till dem något med en gaffel.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter.
- Låt kakorna kallna helt på plåten.
- Smält eventuellt mörk choklad och ringla över kakorna som dekoration.
Annons
Allergiinformation
💛 Fibr bars är fria från gluten, mjölk, ägg, nötter och soja så det är en perfekt paj att bjuda på som de allra flesta kan äta.
Annons