Havre och chokladkakor

Havre och chokladkakor

Annons

Du behöver

  • 100 g mjölkfritt smör eller kokosolja
  • 1,5 dl socker (välj gärna kokossocker om du önskar en mer karamellig ton)
  • 1 ägg
  • 3,5 dl fint glutenfritt havremjöl
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1–1,5 st (40–60 g) valfri Fibr-bar (här användes Kaffe)
  • mörk choklad till dekoration (valfritt)

Hur gör man?

  1. Mät upp smöret eller kokosoljan och låt det bli rumsvarmt.
  2. Tillsätt socker och vispa poröst.
  3. Blanda i ägget.
  4. Hacka eventuell mörk choklad grovt.
  5. Blanda havremjöl, havregryn, mandelmjöl, bakpulver, hackad Fibr-bar och eventuell hackad choklad i en skål.
  6. Häll de torra ingredienserna i smör- och sockerblandningen och blanda till en jämn deg.
  7. Värm ugnen till 200 °C och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  8. Stjälp upp kakdegen på ett bakbord och arbeta eventuellt in lite extra havremjöl om degen känns för kladdig.
  9. Dela degen i 15–20 lika stora delar och rulla till kulor.
  10. Lägg kulorna på plåten och tryck till dem något med en gaffel.
  11. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter.
  12. Låt kakorna kallna helt på plåten.
  13. Smält eventuellt mörk choklad och ringla över kakorna som dekoration.

Annons

Allergiinformation

💛 Fibr bars är fria från gluten, mjölk, ägg, nötter och soja så det är en perfekt paj att bjuda på som de allra flesta kan äta.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons