Vegetarisk halloumigryta med kikärtor – glutenfri

Vegetarisk halloumigryta med kikärtor – glutenfri

Annons

Du behöver

  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar kokta kikärtor
  • 400 g laktosfri halloumiost
  • 1 zucchini
  • 2 paprikor
  • 2 förpackningar krossade tomater
  • 2 msk glutenfri grönsaksfond
  • färska hackade örter
  • salt
  • svartpeppar

Hur gör man?

  1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av i en sil.
  2. Hacka lök och vitlök. Riv ingefäran.
  3. Skär zucchini och paprikor i tärningar, cirka 1 x 1 cm stora.
  4. Hetta upp 1 msk olivolja i en kastrull och fräs gul lök, vitlök och ingefära på låg värme i några minuter.
  5. Tillsätt tomatpuré, zucchini och paprika, och fräs ytterligare 1 minut.
  6. Häll i de krossade tomaterna och Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond eller alternativ grönsaksfond. Låt koka i 10 minuter.
  7. Späd med lite vatten om grytan blir för torr.
  8. Skär Halloumin i tärningar ca 1 x 1 cm
  9. Stek halloumiost i 2 msk olivolja i en stekpanna tills den får fin färg.
  10. Tillsätt den stekta halloumiosten och kikärtorna till grytan.
  11. Låt koka ytterligare cirka 10 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  12. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer fond. Krydda med fördel med lite paprikapulver, chiliflakes och gurkmeja
  13. Strö över färska hackade örter och servera direkt.

Annons

Serveringsförslag

Ett gott surdegsbröd (glutenfritt) Keso Majonäs

Annons

Populära recept

Se alla

Annons