Vegetarisk halloumigryta med kikärtor – glutenfri
Annons
Du behöver
- 3 msk olivolja
- 1 gul lök, hackad
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 2 msk tomatpuré
- 2 burkar kokta kikärtor
- 400 g laktosfri halloumiost
- 1 zucchini
- 2 paprikor
- 2 förpackningar krossade tomater
- 2 msk glutenfri grönsaksfond
- färska hackade örter
- salt
- svartpeppar
Hur gör man?
- Skölj kikärtorna och låt dem rinna av i en sil.
- Hacka lök och vitlök. Riv ingefäran.
- Skär zucchini och paprikor i tärningar, cirka 1 x 1 cm stora.
- Hetta upp 1 msk olivolja i en kastrull och fräs gul lök, vitlök och ingefära på låg värme i några minuter.
- Tillsätt tomatpuré, zucchini och paprika, och fräs ytterligare 1 minut.
- Häll i de krossade tomaterna och Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond eller alternativ grönsaksfond. Låt koka i 10 minuter.
- Späd med lite vatten om grytan blir för torr.
- Skär Halloumin i tärningar ca 1 x 1 cm
- Stek halloumiost i 2 msk olivolja i en stekpanna tills den får fin färg.
- Tillsätt den stekta halloumiosten och kikärtorna till grytan.
- Låt koka ytterligare cirka 10 minuter tills grönsakerna är mjuka.
- Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer fond. Krydda med fördel med lite paprikapulver, chiliflakes och gurkmeja
- Strö över färska hackade örter och servera direkt.
Annons
Serveringsförslag
Ett gott surdegsbröd (glutenfritt) Keso Majonäs


