Glutenfria pepparkaksknappar
Du behöver
- Fria Glutenfri Pepparkaksdeg
(Frias glutenfria pepparkaksdeg är gluten-, laktos och mjölkfri.) - Mörk blockchoklad
- Ljus blockchoklad (valfritt)
- Vit blockchoklad (valfritt)
Hur gör man?
- Sätt ugnen på 200 °C (varmluft).
- Forma Fria glutenfria Pepparkaksdeg till små bollar, något större än ärtor.
- Lägg bollarna på bakplåtspapper och grädda i 6–8 minuter.
- Lyft av bakplåtspappret från plåten och låt pepparkaksknapparna svalna helt.
- Smält mörk blockchoklad.
- Doppa de avsvalnade pepparkaksknapparna i den smälta chokladen, gärna med hjälp av två tandpetare.
- Placera de doppade knapparna på bakplåtspapper och låt chokladen stelna.
- Smält eventuellt ljus och vit blockchoklad och ringla över knapparna med en tesked för extra dekoration.
- Förvara pepparkaksknapparna i en burk i kylskåp.
Allergiinformation
Pepparkaksdegens ingredienser: Glutenfri vetestärkelse, sirap, socker, fullhärdat vegetabiliskt fett (kokos, raps), rapsolja, emulgeringsmedel (lecitin [raps], mono- och diglycerider av fettsyror [veg.]), kryddor (kanel, ingefära, kardemumma, nejlika), psylliumfröskal, bakpulver (natriumbikarbonat), majsstärkelse, maltodextrin (majs), förtjockningsmedel (cellulosagummi, guarkärnmjöl, xantangummi), salt, aromer. Kan innehålla spår av ägg.


