Glutenfria pepparkaksknappar

Glutenfria pepparkaksknappar

Annons

Du behöver

  • Fria Glutenfri Pepparkaksdeg
    (Frias glutenfria pepparkaksdeg är gluten-, laktos och mjölkfri.)
  • Mörk blockchoklad
  • Ljus blockchoklad (valfritt)
  • Vit blockchoklad (valfritt)

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 200 °C (varmluft).
  2. Forma Fria glutenfria Pepparkaksdeg till små bollar, något större än ärtor.
  3. Lägg bollarna på bakplåtspapper och grädda i 6–8 minuter.
  4. Lyft av bakplåtspappret från plåten och låt pepparkaksknapparna svalna helt.
  5. Smält mörk blockchoklad.
  6. Doppa de avsvalnade pepparkaksknapparna i den smälta chokladen, gärna med hjälp av två tandpetare.
  7. Placera de doppade knapparna på bakplåtspapper och låt chokladen stelna.
  8. Smält eventuellt ljus och vit blockchoklad och ringla över knapparna med en tesked för extra dekoration.
  9. Förvara pepparkaksknapparna i en burk i kylskåp.

Annons

Allergiinformation

Pepparkaksdegens ingredienser: Glutenfri vetestärkelse, sirap, socker, fullhärdat vegetabiliskt fett (kokos, raps), rapsolja, emulgeringsmedel (lecitin [raps], mono- och diglycerider av fettsyror [veg.]), kryddor (kanel, ingefära, kardemumma, nejlika), psylliumfröskal, bakpulver (natriumbikarbonat), majsstärkelse, maltodextrin (majs), förtjockningsmedel (cellulosagummi, guarkärnmjöl, xantangummi), salt, aromer. Kan innehålla spår av ägg.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons