Kinagryta

Du behöver

  • 300 g lövbiff
  • 1 stor lök
  • Curry, svartpeppar, salt, vitpeppar, chilikrydda
  • 1-2 liter vatten
  • buljongtärning (kontrollera innehåll)
  • 2 morötter
  • 1 burk bambuskott
  • 1 gul & röd paprika
  • 2 dl havremjölk
  • maizena
  • 3 msk sojasås

Hur gör man?

Bryn lövbiffen tillsammans med den hackade löken i olja. Krydda med rikligt med kryddor så det blir ordentligt starkt. Häll sedan över ca 1-2 liter vatten med en buljongtärning i. Låt sjuda i 20 minuter tills köttet är riktigt mört. Ta sedan i finstrimlad morot, paprika och till sist bambuskotten låt sjuda i ett par minuter till. Häll i havremjölken och red av med maizena, häll sedan i ca 3 msk soya. Servera med ris och en blandad sallad!

Populära recept

Se alla