Kinagryta
Du behöver
- 300 g lövbiff
- 1 stor lök
- Curry, svartpeppar, salt, vitpeppar, chilikrydda
- 1-2 liter vatten
- buljongtärning (kontrollera innehåll)
- 2 morötter
- 1 burk bambuskott
- 1 gul & röd paprika
- 2 dl havremjölk
- maizena
- 3 msk sojasås
Hur gör man?
Bryn lövbiffen tillsammans med den hackade löken i olja. Krydda med rikligt med kryddor så det blir ordentligt starkt. Häll sedan över ca 1-2 liter vatten med en buljongtärning i. Låt sjuda i 20 minuter tills köttet är riktigt mört. Ta sedan i finstrimlad morot, paprika och till sist bambuskotten låt sjuda i ett par minuter till. Häll i havremjölken och red av med maizena, häll sedan i ca 3 msk soya. Servera med ris och en blandad sallad!