Lussekatter

Du behöver

  • 75 g margarin
  • 2 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl kesella
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 0,5 g saffran
  • 1 krm salt
  • 500 g Ljust basmjöl (mixwell)
  • Till garnering: russin
  • Till pensling: ägg

Hur gör man?

Smält fettet, häll på mjölken och låt det bli ljummet, ca 37°. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt kesella, socker, ägg, saffran (rör gärna ut saffranet i lite socker) och salt. Arbeta in basmjölet, spara ca 1,5 dl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter. Garnera med russin. Jäs övertäckt på plåt ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250° ca 5 min.

Populära recept

Se alla