Pepparkakor (för multiallergiker)
Du behöver
- 250g Margarin, mjölk- och sojafritt
- 220g Brun Farin
- 1/3 flaska Mörk Sirap
- 12g Kanel
- 9g Ingefära
- 7g Nejlika
- 14g Bikarbonat
- 335g Rårismjöl (går med vanligt rismjöl men rårismjöl blir mycket bättre)
- 200g Bovetemjöl
- 0,5dl Vatten
Hur gör man?
-
Rör margarinet poröst.
-
Blanda i farinsocker och rör kraftigt några minuter.
-
Blanda i sirap och kryddor.
-
Blanda i rårismjölet och låt maskinen gå 4-5 minuter.
-
Blanda snabbt ner bovetemjölet och vattnet.
-
Nyblandad går degen att spritsa. Spritsa ut tunna pepparkakor och grädda 6-7 minuter i 200 grader.
Om pepparkakorna blir "sega" har du gräddat dem för kort tid. De ska bli mycket spröda.
Vill du kavla degen - låt den vila i kylskåpet ett par timmar.