Pepparkakor (för multiallergiker)

Du behöver

  • 250g Margarin, mjölk- och sojafritt
  • 220g Brun Farin
  • 1/3 flaska Mörk Sirap
  • 12g Kanel
  • 9g Ingefära
  • 7g Nejlika
  • 14g Bikarbonat
  • 335g Rårismjöl (går med vanligt rismjöl men rårismjöl blir mycket bättre)
  • 200g Bovetemjöl
  • 0,5dl Vatten

Hur gör man?

  1. Rör margarinet poröst.

  2. Blanda i farinsocker och rör kraftigt några minuter.

  3. Blanda i sirap och kryddor.

  4. Blanda i rårismjölet och låt maskinen gå 4-5 minuter.

  5. Blanda snabbt ner bovetemjölet och vattnet.

  6. Nyblandad går degen att spritsa. Spritsa ut tunna pepparkakor och grädda 6-7 minuter i 200 grader.

Om pepparkakorna blir "sega" har du gräddat dem för kort tid. De ska bli mycket spröda.

Vill du kavla degen - låt den vila i kylskåpet ett par timmar.

Populära recept

Se alla