Brytbröd glutenfritt

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 2,5 dl riven ost
  • 1 dl fibrex
  • 0,6 l mjölmix, glutenfri och utan mjölk
  • efter smak sesamfrö
  • 2 st ägg

Hur gör man?

  1. Smält matfettet. Häll på mjölken och värm till 37º (fingervarmt). Vispa i ägget.

  2. Smula jästen i hushållsmaskinen och tillsätt övriga ingredienser. Använd ett ägg i degen och ett till pensling. Slå över mjölkblandningen.

  3. Arbeta degen ordentligt.

  4. Häll upp degen på mjölat bakbord och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.

  5. Klä en rund bakform, 2 liter, med bakplåtspapper.

  6. Arbeta degen på nytt. Rulla till en längd och dela denna i 12 bitar. Forma bullarna och ställ i formen.

  7. Låt jäsa under duk i 20 minuter. Sätt ugnen på 200º.

  8. Pensla med ägg och strö på sesamfrö. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

  9. Låt svalna på galler under bakduk.

Populära recept

Se alla