Brytbröd glutenfritt
Du behöver
- 100 g smör
- 2,5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 0,5 msk salt
- 1 msk ljus sirap
- 2,5 dl riven ost
- 1 dl fibrex
- 0,6 l mjölmix, glutenfri och utan mjölk
- efter smak sesamfrö
- 2 st ägg
Hur gör man?
-
Smält matfettet. Häll på mjölken och värm till 37º (fingervarmt). Vispa i ägget.
-
Smula jästen i hushållsmaskinen och tillsätt övriga ingredienser. Använd ett ägg i degen och ett till pensling. Slå över mjölkblandningen.
-
Arbeta degen ordentligt.
-
Häll upp degen på mjölat bakbord och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
-
Klä en rund bakform, 2 liter, med bakplåtspapper.
-
Arbeta degen på nytt. Rulla till en längd och dela denna i 12 bitar. Forma bullarna och ställ i formen.
-
Låt jäsa under duk i 20 minuter. Sätt ugnen på 200º.
-
Pensla med ägg och strö på sesamfrö. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
-
Låt svalna på galler under bakduk.