Senapssill
Du behöver
- 3-4 filéer saltsill
- salladsblad
- citronskivor
- dillkvistar
Senapssås
- 4 msk Slotts senap orginal
- 2-3 msk fransk senap
- 4 msk socker
- 1 krm nymald vitpeppar
- 1-2 msk dragonvinäger
- 2½-3 dl rapsolja
- ca 1 dl finhackad dill
Hur gör man?
Vattna ur filéerna i rikligt med kallt vatten i några timmar. Blanda socker och vinäger, rör tills sockret lösts. Rör i senapen och vitpepparn. Tillsätt oljan i en tunn stråle under omrörning. Blanda i dill.
smaka av och kyl såsen.
Putsa sillfiléerna och skär dem i bitar. Lägg dem i en skål eller burk, häll såsen över.
Vid serveringen - dekorera runt om med strimlad sallad och tunna halva citronskivor. Lägg dillkvistar över sillen.