Senapssill

Du behöver

  • 3-4 filéer saltsill
  • salladsblad
  • citronskivor
  • dillkvistar

Senapssås

  • 4 msk Slotts senap orginal
  • 2-3 msk fransk senap
  • 4 msk socker
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1-2 msk dragonvinäger
  • 2½-3 dl rapsolja
  • ca 1 dl finhackad dill

Hur gör man?

Vattna ur filéerna i rikligt med kallt vatten i några timmar. Blanda socker och vinäger, rör tills sockret lösts. Rör i senapen och vitpepparn. Tillsätt oljan i en tunn stråle under omrörning. Blanda i dill.

smaka av och kyl såsen.

Putsa sillfiléerna och skär dem i bitar. Lägg dem i en skål eller burk, häll såsen över.

Vid serveringen - dekorera runt om med strimlad sallad och tunna halva citronskivor. Lägg dillkvistar över sillen.

Populära recept

Se alla