Lisas Havrebullar

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk margarin
  • 2 dl havregryn (Sempers 100% havre)
  • ½ dl solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl Schärs mix B
  • 4 dl Sempers fina mix
    • ca 1 dl till utbakning

Hur gör man?

Koka vatten och lägg i margarinet så det smälter, tillsätt havregryn och solrosfrö, låt stå tills det blir ljummet. Lös upp jästen i detta och blanda i mixer, salt och socker.

Blanda väl och låt jäsa 30 minuter. Häll ut på bakbord och arbeta försiktigt, degen är ganska lös. Dela i 6 delar och rulla till bollar. Lägg bollarna i formar (jag använder stora muffinsformar i plåt) och låt jäsa ca 20 minuter. Grädda i ugn 225 ºC, 20-25 minuter.

Populära recept

Se alla