Lisas Havrebullar
Du behöver
- 25 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 msk margarin
- 2 dl havregryn (Sempers 100% havre)
- ½ dl solrosfrön
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 2 dl Schärs mix B
- 4 dl Sempers fina mix
-
- ca 1 dl till utbakning
Hur gör man?
Koka vatten och lägg i margarinet så det smälter, tillsätt havregryn och solrosfrö, låt stå tills det blir ljummet. Lös upp jästen i detta och blanda i mixer, salt och socker.
Blanda väl och låt jäsa 30 minuter. Häll ut på bakbord och arbeta försiktigt, degen är ganska lös. Dela i 6 delar och rulla till bollar. Lägg bollarna i formar (jag använder stora muffinsformar i plåt) och låt jäsa ca 20 minuter. Grädda i ugn 225 ºC, 20-25 minuter.