Äggfri bärpaj
Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 150 g kallt smör
- 1/2 dl sirap
- 1/2 dl strösocker
- 1 tsk kardemumma
Fyllning
- 2 brk lätt creme fraiche a 2dl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk strösocker
- rivet skal av 1 tvättad citron
Garnering
- 150-200 g blandade bär
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 175*
-
Blanda samtliga ingredienser till fyllningen. Ställ den kallt till serveringen.
-
Kör snabbt ihop samtliga ingredienser till pajskalet i matberdaren. Eller blanda väl i bunke. Degen blir ganska kladdig.
-
Tryck ut degen i en smord mjölad form. 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Låt degen hänga precis över kanten. Ställ den kallt någon timme. Nagga botten med en gaffel.
-
Grädda pajskalet i mitten av ugnen, 20-30 min, till fin färg. Låt pajskalet kallna.
-
Blanda fyllningen och häll i pajskalet precis före servering. Garnera med bär.