Äggfri bärpaj

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g kallt smör
  • 1/2 dl sirap
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma

Fyllning

  • 2 brk lätt creme fraiche a 2dl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • rivet skal av 1 tvättad citron

Garnering

  • 150-200 g blandade bär

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 175*

  2. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen. Ställ den kallt till serveringen.

  3. Kör snabbt ihop samtliga ingredienser till pajskalet i matberdaren. Eller blanda väl i bunke. Degen blir ganska kladdig.

  4. Tryck ut degen i en smord mjölad form. 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Låt degen hänga precis över kanten. Ställ den kallt någon timme. Nagga botten med en gaffel.

  5. Grädda pajskalet i mitten av ugnen, 20-30 min, till fin färg. Låt pajskalet kallna.

  6. Blanda fyllningen och häll i pajskalet precis före servering. Garnera med bär.

Populära recept

Se alla