Glutenfri Semla

Glutenfri Semla

Du behöver

  • 50 g smör eller margarin
  • 1 pkt jäst
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl socker
  • (1 tsk stött kardemumma)
  • ca 7 dl glutenfri mjölmix
  • (spar ca 1 1/2 dl till utbakning)
  • Ägg till pensling
  • Fyllning; mandelmassa och grädde

Hur gör man?

  1. Smält matfett.

  2. Tillsätt fingerljummen mjölk.

3, Rör ut jästen i degspadet.

  1. Tillsätt resten av ingredienserna.

  2. Låt jäsa 30 minuter.

  3. Arbeta ihop degen och dela i 12 delar och forma runda bullar.

  4. Låt jäsa ca 20 minuter.

  5. Pensla med uppvispat ägg och grädda 250 grader i ca 8 minuter.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 200 kcal

Populära recept

Se alla