
Glutenfri Semla
Du behöver
- 50 g smör eller margarin
- 1 pkt jäst
- 2 1/2 dl mjölk
- 1/2 dl socker
- (1 tsk stött kardemumma)
- ca 7 dl glutenfri mjölmix
- (spar ca 1 1/2 dl till utbakning)
- Ägg till pensling
- Fyllning; mandelmassa och grädde
Hur gör man?
-
Smält matfett.
-
Tillsätt fingerljummen mjölk.
3, Rör ut jästen i degspadet.
-
Tillsätt resten av ingredienserna.
-
Låt jäsa 30 minuter.
-
Arbeta ihop degen och dela i 12 delar och forma runda bullar.
-
Låt jäsa ca 20 minuter.
-
Pensla med uppvispat ägg och grädda 250 grader i ca 8 minuter.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 200 kcal