Mörk och lyxig kladdkaka

Du behöver

Det här behövs till 10 bitar

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 100 g mörk choklad, ex. Michel cluizel 60 % de cacao
  • 1 dl vetemjöl

servering

  • 1 liter jordgubbar
  • florsocker

Hur gör man?

  1. sätt ugnen på 200°. Klipp ut en rund ring av bakplåtspapper och lägg det i en rund form med löstagbar kant. Smöra pappret och formens kanter, bröa dessutom kanterna.
  2. vispa ägg och socker lätt.
  3. Smält smör och choklad på svag värme, låt svalna lite innan det blandas med ägg/socker.
  4. vänd ner vetemjöl och häll smeten i formen.
  5. Grädda lite nedanför mitten i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna i formen och stjälp sedan upp den på ett fat.

Servera med siktat florsocker över och jordgubbar till!

Populära recept

Se alla