Mörk och lyxig kladdkaka
Du behöver
Det här behövs till 10 bitar
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 100 g mjölkfritt margarin
- 100 g mörk choklad, ex. Michel cluizel 60 % de cacao
- 1 dl vetemjöl
servering
- 1 liter jordgubbar
- florsocker
Hur gör man?
- sätt ugnen på 200°. Klipp ut en rund ring av bakplåtspapper och lägg det i en rund form med löstagbar kant. Smöra pappret och formens kanter, bröa dessutom kanterna.
- vispa ägg och socker lätt.
- Smält smör och choklad på svag värme, låt svalna lite innan det blandas med ägg/socker.
- vänd ner vetemjöl och häll smeten i formen.
- Grädda lite nedanför mitten i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna i formen och stjälp sedan upp den på ett fat.
Servera med siktat florsocker över och jordgubbar till!