Skurna chokladbröd
Du behöver
- 2½ dl socker
- 7 dl fin glutenfri mjölmix / naturligt glutenfri utan mjölk
- 4 msk kakao
- ½-1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 200 g margarin /mjölkfritt / sojafritt
- 1 ägg
- Pensling : uppvispat ägg och pärlsocker
Hur gör man?
Sätt ugnen på 200 °.
Blanda alla torra ingredienser.Hacka samman dem med margarinet till en
smulig massa. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg.
Dela degen i 8 lika stora delar. Rulla ut till längder. Lägg dem på plåtar,
täckta med bakplåtspapper. Platt till längderna lite, pensla med uppvispat
ägg strö på pärlsocker och ev hackad mandel.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min. Skär längderna varma i sneda bitar.