Skurna chokladbröd

Du behöver

  • 2½ dl socker
  • 7 dl fin glutenfri mjölmix / naturligt glutenfri utan mjölk
  • 4 msk kakao
  • ½-1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g margarin /mjölkfritt / sojafritt
  • 1 ägg
  • Pensling : uppvispat ägg och pärlsocker

Hur gör man?

Sätt ugnen på 200 °.

Blanda alla torra ingredienser.Hacka samman dem med margarinet till en

smulig massa. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg.

Dela degen i 8 lika stora delar. Rulla ut till längder. Lägg dem på plåtar,

täckta med bakplåtspapper. Platt till längderna lite, pensla med uppvispat

ägg strö på pärlsocker och ev hackad mandel.

Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min. Skär längderna varma i sneda bitar.

Populära recept

Se alla