stekpannebröd
Du behöver
- 2 dl beneviva havregrädde
- 1 dl vatten
- 1 1/2 dl semper havre 100 %
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk gelantinpulver
- 50gr carlhams mjölkfria margarin
- 25 gr jäst
- 1 dl vatten
- 3 rågade tsk socker
- 1 1/2 dl pofiber
- ca. 1 dl havre(semper)
- potatismjöl till lagom fast konsistens(kavelbar)
Hur gör man?
Koka gröt på beneviva, vatten, 1 1/2 dl havre, salt strö i gelantinpulvret och låt margarinet smälta i gröten, låt svalna 37 grader.
Smula jästen och tillsätt 1 dl vatten häll i profiber och 1 dl havre blanda och tillsätt den svalnade gröten, blanda i potatismjölet så det blir en fast deg.
Låt jäsa i 10 min.
Ta en bit deg (som en boll på ca. 6cm) blanda ev i mer potatismjöl och kavla med en kruskavel till en platt kaka och grädda i torr gjutjärnspanna . vänd då och då .
Blir som ett segt knäckebrödstunnbröd .