stekpannebröd

Du behöver

  • 2 dl beneviva havregrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl semper havre 100 %
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk gelantinpulver
  • 50gr carlhams mjölkfria margarin
  • 25 gr jäst
  • 1 dl vatten
  • 3 rågade tsk socker
  • 1 1/2 dl pofiber
  • ca. 1 dl havre(semper)
  • potatismjöl till lagom fast konsistens(kavelbar)

Hur gör man?

Koka gröt på beneviva, vatten, 1 1/2 dl havre, salt strö i gelantinpulvret och låt margarinet smälta i gröten, låt svalna 37 grader.

Smula jästen och tillsätt 1 dl vatten häll i profiber och 1 dl havre blanda och tillsätt den svalnade gröten, blanda i potatismjölet så det blir en fast deg.

Låt jäsa i 10 min.

Ta en bit deg (som en boll på ca. 6cm) blanda ev i mer potatismjöl och kavla med en kruskavel till en platt kaka och grädda i torr gjutjärnspanna . vänd då och då .

Blir som ett segt knäckebrödstunnbröd .

Populära recept

Se alla