Jordgubbstårta
Du behöver
- Tårtbotten
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 50 g Carlshamn mjölkfritt margarin
- 1 dl Beneviva Havredryck
Fyllning
- Mosade jordgubbar
Garnering
- I paket Beneviva vaniljsås
- Jordgubbar
Hur gör man?
Tårtbotten: Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjölet och bakpulvret och rör ner.
Smält det mjölkfria margarinet och blanda med
havredrycken. Vänd ner vätskan och rör om till
en jämn smet. Häll ner smeten i en rund form
och grädda i 175° under ca 40 minuter. Låt
kakan svalna. Dela sedan kakan i två delar. Fyll
mellanrummet med mosade, färska och
sockrade jordgubbar. Vispa vaniljsåsen och
täck kakan. Garnera med färska jordgubbar.