Jordgubbstårta

Du behöver

  • Tårtbotten
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g Carlshamn mjölkfritt margarin
  • 1 dl Beneviva Havredryck

Fyllning

  • Mosade jordgubbar

Garnering

  • I paket Beneviva vaniljsås
  • Jordgubbar

Hur gör man?

Tårtbotten: Vispa ägg och socker poröst.

Blanda mjölet och bakpulvret och rör ner.

Smält det mjölkfria margarinet och blanda med

havredrycken. Vänd ner vätskan och rör om till

en jämn smet. Häll ner smeten i en rund form

och grädda i 175° under ca 40 minuter. Låt

kakan svalna. Dela sedan kakan i två delar. Fyll

mellanrummet med mosade, färska och

sockrade jordgubbar. Vispa vaniljsåsen och

täck kakan. Garnera med färska jordgubbar.

Populära recept

Se alla