Maria´s Pizza
Du behöver
- 25g jäst
- 5 dl glutenfri mix
- ½ tsk salt
- ½ msk olja
- 1½ dl ljummet vatten
- Fyllning
- Capricciosa
- 1 dl krossade tomater
- 75-100g kokt skinka
- 1 dl Champinjoner
- 2 krm Oregano
- 1 dl Riven ost
- Hawaii
- 1 sats köttfärsås
- 1 dl Krossad ananas eller 2 ananasringar
- 2 krm pizzakrydda
- 1 dl riven ost
- Kötfärssås satsen
- 1 medelstor gul lök
- 150g köttfärs
- 1 dl krossade tomater
- 2 krm salt
- ½ krm peppar
- ½ krm paprikapulver
- 2 msk tomatketchup
- ½ tsk ört krydda
- Mare bosco
- 1 dl krossade tomater
- ½ burk tonfisk
- 1 dl championjoner
- 8 oliver
- 2 krm oregano
- 1 dl riven ost
- Garden
- ½ Garden tomatsås
- 1 dl Champinjoner
- ½ paprika i strimlor
- 1 dl riven ost
- Tomatsås satsen
- 1 gul lök
- 1 Morot
- 1 msk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 3 dl krossade tomater
- 2 msk chilisås
- 1 tsk oregano
- 1 tsk Basilika
- ½ dl klippt persilja
- 3 krm salt
- 1 krm peppar
Hur gör man?
Ungen: 225-250 grader. Grädda: 12-15 min
Jäsa 5-10 min.
Pizza degen.
Smula sönder jästen.Blanda i mix,salt och Olja. Tillsätt ljummet vatten. Arbeta allt till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek. Dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en tunn kaka,Som läggs på plåten.
Lägg på önskad fylling..
Köttfärssås satsen.
Skala och skär löken. Smält magarinet i en stekpanna. Fräs löken tills den fått ljusgul färg. Lägg i köttfärsen och låt den steka tillsamans med löken ca 5 min. Hacka under tidan sönder köttfärsen med en trägaffel till en gryning massa. Tillsätt krossade tomater, kryddor och tomatketchup. Låt det koka 5 min på svag värme. Smaka av. Lägg på fat. Sen på pizzan.
Tomatsås satsen
Skala och hacka löken. Riv moroten på den grövsta sidan. Häll oljan i en kastrull och fräs löken och morot ca 5 min. Pressa eller finhacka vitlöksklyftan och tillsätt denna. Tillsätt tomatkrosset och chilisås. Koka upp. Tillsätt Oregano, Basilikan, klippt persilja, salt och peppar.