Glutenfria Semlor

Du behöver

  • 50 g Smör
  • 1/2 pkt Jäst (25 g)
  • 2 1/2 dl Mjölk
  • 1/2 dl Socker
  • 2 krm Salt
  • 1 tsk Kardemumma, stött
  • ca 7 dl Mix (spara 1 1/2 dl till utbakningen)
  • Ägg Till Pensling
  • Fyllning
  • Mandelmassa
  • Vispad grädde

Hur gör man?

  1. Smält fettet, tillsätt mjölken coh låt det bli ljummet (ca 37 grader).

  2. Rör ut jästen i degspadet. tillsätt socker, salt och kardemumma.

  3. Arbeta in mixen, men spara 1 1/2 dl till utbakningen.

  4. Låt degen jäsa ca 30 minuter.

  5. Arbeta ihop semmel-degen och dela den i 12 bitar som formas till runda bullar.

  6. Jäs övertäckt på plåt ca 20 minuter.

  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

  8. Grädda i 250 grader, ca 8 minuter.

Låt semmelbullarna kallna och fyll dem med mandelmassa och vispad grädde.

Njut av goda glutenfria semlor :).

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 190 kcal

Populära recept

Se alla