Glutenfria Semlor
Du behöver
- 50 g Smör
- 1/2 pkt Jäst (25 g)
- 2 1/2 dl Mjölk
- 1/2 dl Socker
- 2 krm Salt
- 1 tsk Kardemumma, stött
- ca 7 dl Mix (spara 1 1/2 dl till utbakningen)
- Ägg Till Pensling
- Fyllning
- Mandelmassa
- Vispad grädde
Hur gör man?
-
Smält fettet, tillsätt mjölken coh låt det bli ljummet (ca 37 grader).
-
Rör ut jästen i degspadet. tillsätt socker, salt och kardemumma.
-
Arbeta in mixen, men spara 1 1/2 dl till utbakningen.
-
Låt degen jäsa ca 30 minuter.
-
Arbeta ihop semmel-degen och dela den i 12 bitar som formas till runda bullar.
-
Jäs övertäckt på plåt ca 20 minuter.
-
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
-
Grädda i 250 grader, ca 8 minuter.
Låt semmelbullarna kallna och fyll dem med mandelmassa och vispad grädde.
Njut av goda glutenfria semlor :).
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 190 kcal