Kanelbullar

Du behöver

  • 50 g Smör eller margarin
  • 2 dl Mjölk
  • 1/2 pkt Jäst (25 g)
  • 1 st Ägg
  • 1/2 dl Socker
  • 2 krm Salt
  • 7 dl Mix (Spara 1 1/2 dl till utbakningen)
  • Fyllning
  • 4 msk Smör eller margarin
  • 4 msk Socker
  • 1 tsk Kanel
  • Pensling
  • 1 st Ägg
  • Pärlsocker
  • Hackad mandel

Hur gör man?

Smält fettet, häll på mjölken och låt det bli ljummet, ca 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt ägg, socker och salt. Arbeta in mixen, spara 1 1/2 dl till utbakningen. Låt degens jäsa övertäckt ca 30 minuter. Arbeta ihop degen. Dela den i 2 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka. Bred på fyllningen. Rulla ihop och skär varje rulle i 10 bitar. Lägg bullarna i pappersformar. Jäs övertäckta på plåt ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och hackad mandel.

Populära recept

Se alla