Kanelbullar
Du behöver
- 50 g Smör eller margarin
- 2 dl Mjölk
- 1/2 pkt Jäst (25 g)
- 1 st Ägg
- 1/2 dl Socker
- 2 krm Salt
- 7 dl Mix (Spara 1 1/2 dl till utbakningen)
- Fyllning
- 4 msk Smör eller margarin
- 4 msk Socker
- 1 tsk Kanel
- Pensling
- 1 st Ägg
- Pärlsocker
- Hackad mandel
Hur gör man?
Smält fettet, häll på mjölken och låt det bli ljummet, ca 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt ägg, socker och salt. Arbeta in mixen, spara 1 1/2 dl till utbakningen. Låt degens jäsa övertäckt ca 30 minuter. Arbeta ihop degen. Dela den i 2 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka. Bred på fyllningen. Rulla ihop och skär varje rulle i 10 bitar. Lägg bullarna i pappersformar. Jäs övertäckta på plåt ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och hackad mandel.