Långpannerutor
Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl ljummet vatten/lättmjölk
- 1/4 dl matolja
- 2 tsk salt
- ½ dl sirap
- CA 1½ liter grov naturligt glutenfri / gluten-mjölkfri mjölmix
Hur gör man?
- Smula jästen i degbunken, rör ut med lite av degvätskan.
- Tillsätt resten + så mycket mjölmix så att degen släpper bunken utan att kladda.
- Knåda degen på lätt mjölat underlag. Smörj en långpanna (30*40 cm). Lägg degen i långpannan och klappa med mjölig hand till en kaka som täcker hela pannan. Det blir ganska tunt lager. Sporra ut ca 20 rutor. Lägg en handduk över och jäs degen ca 20-30 min.
- Grädda i 225°, ca 20 min i nedre till mitten av ugnen tills brödet får fin färg. Bryt den i bitar och låt svalna på galler.
TIPS! Här passar det väldigt bra med Fibrex i degen. Den passar även jättebra att göra skorpor av. Dela då med gaffel och "rosta" i ugn på svag värme.