Tårta med chokladtäcke

Du behöver

  • PAJBOTTEN
  • Ca 3 1/4 dl Gluten- och mjölkfri Mjölmix
  • 100 gr Mjölkfritt margarin
  • 1 1/4 dl Florsocker
  • 2 msk Vatten
  • (2 msk Olivolja)
  • CHOKLADTÄCKE
  • 200 gr Mörk Blockchoklad (kontollera innehåll)
  • 1 1/2 dl Laktosfri Grädde
  • 1 dl Laktosfri mjölk

Hur gör man?

1: Fördela smöret i mjölet till det ser ut som riven ost!

2: Tillsätt florsockret. Blanda!

3: Häll i vattnet och oljan om så önskas!

4: Arbeta snabbt ihop degan och låt den stå i kylskåpet en 1/2 timme och vila!

5: Tryck sedan ut den i en pajform med folie på botten och kanten, pricka degen med en gaffel och grädda i en ca 15 minuter!

6: Ta ut pajskalet, ta bort folien och grädda sedan i 5 minuter till!

7: Hacka chokladen!

8: Koka upp grädden och mjölken. Ta av kastrullen av plattan och häll i den hackade chokladen!

Blanda till jämn smet!

9: Häll försiktigt chokladen över pajskalet och grädda i 5 minuter!

Ställ kakan för att svalna och sedan i kylskåpet!

Populära recept

Se alla