Tårta med chokladtäcke
Du behöver
- PAJBOTTEN
- Ca 3 1/4 dl Gluten- och mjölkfri Mjölmix
- 100 gr Mjölkfritt margarin
- 1 1/4 dl Florsocker
- 2 msk Vatten
- (2 msk Olivolja)
- CHOKLADTÄCKE
- 200 gr Mörk Blockchoklad (kontollera innehåll)
- 1 1/2 dl Laktosfri Grädde
- 1 dl Laktosfri mjölk
Hur gör man?
1: Fördela smöret i mjölet till det ser ut som riven ost!
2: Tillsätt florsockret. Blanda!
3: Häll i vattnet och oljan om så önskas!
4: Arbeta snabbt ihop degan och låt den stå i kylskåpet en 1/2 timme och vila!
5: Tryck sedan ut den i en pajform med folie på botten och kanten, pricka degen med en gaffel och grädda i en ca 15 minuter!
6: Ta ut pajskalet, ta bort folien och grädda sedan i 5 minuter till!
7: Hacka chokladen!
8: Koka upp grädden och mjölken. Ta av kastrullen av plattan och häll i den hackade chokladen!
Blanda till jämn smet!
9: Häll försiktigt chokladen över pajskalet och grädda i 5 minuter!
Ställ kakan för att svalna och sedan i kylskåpet!