Tårta med chokladtäcke

Tårta med chokladtäcke

Du behöver

Pajbotten

  • 3¼ dl gluten- och mjölkfri mjölmix
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1¼ dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • 2 msk olivolja

Chokladtäcke

  • 200 g mjölkfri mörk blockchoklad
  • 1½ dl växtbaserad grädde
  • 1 dl växtbaserad mjölk

Hur gör man?

1: Fördela smöret i mjölet till det ser ut som riven ost!

2: Tillsätt florsockret. Blanda!

3: Häll i vattnet och oljan om så önskas!

4: Arbeta snabbt ihop degan och låt den stå i kylskåpet en 1/2 timme och vila!

5: Tryck sedan ut den i en pajform med folie på botten och kanten, pricka degen med en gaffel och grädda i en ca 15 minuter!

6: Ta ut pajskalet, ta bort folien och grädda sedan i 5 minuter till!

7: Hacka chokladen!

8: Koka upp grädden och mjölken. Ta av kastrullen av plattan och häll i den hackade chokladen!

Blanda till jämn smet!

9: Häll försiktigt chokladen över pajskalet och grädda i 5 minuter!

Ställ kakan för att svalna och sedan i kylskåpet!

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons