
Tårta med chokladtäcke
Du behöver
Pajbotten
- 3¼ dl gluten- och mjölkfri mjölmix
- 100 g mjölkfritt margarin
- 1¼ dl florsocker
- 2 msk vatten
- 2 msk olivolja
Chokladtäcke
- 200 g mjölkfri mörk blockchoklad
- 1½ dl växtbaserad grädde
- 1 dl växtbaserad mjölk
Hur gör man?
1: Fördela smöret i mjölet till det ser ut som riven ost!
2: Tillsätt florsockret. Blanda!
3: Häll i vattnet och oljan om så önskas!
4: Arbeta snabbt ihop degan och låt den stå i kylskåpet en 1/2 timme och vila!
5: Tryck sedan ut den i en pajform med folie på botten och kanten, pricka degen med en gaffel och grädda i en ca 15 minuter!
6: Ta ut pajskalet, ta bort folien och grädda sedan i 5 minuter till!
7: Hacka chokladen!
8: Koka upp grädden och mjölken. Ta av kastrullen av plattan och häll i den hackade chokladen!
Blanda till jämn smet!
9: Häll försiktigt chokladen över pajskalet och grädda i 5 minuter!
Ställ kakan för att svalna och sedan i kylskåpet!
Annons