Tekakor

Du behöver

  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl havremjölk eller annan mjölkersättning
  • ½ dl mjölkfritt flytande margarin
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl fibrex
  • 1dl vit baksirap
  • 1 tsk salt
  • 1 - 1,2 liter ljus glutenfri mix (MixWell)

Hur gör man?

Värm mjölkersättningen till fingervärme.

Lös jästen i degvätskan och tillsätt margarinet.

Rör ner fibrex och fiberhusk, låt svälla tio minuter.

Tillsätt sirap, salt och mjölmix. Arbeta i maskin ca 3 min. Låt jäsa i bunken 30-40 min.

Baka ut till 16 tekakor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Degen ska vara kladdig men det kan eventuellt behövas lite mer mjölmix till utbakningen. Använd degskrapa för att underlätta arbetet.

Låt jäsa under bakduk i 30 min.

Grädda lite över mitten i ugnen vid 250 grader i 10 min.

Pensla med varmt vatten.

Populära recept

Se alla