Jägarsmörgås

Jägarsmörgås

Du behöver

  • 4 skivor ljust glutenfritt bröd
  • senap
  • 4 biffar (efter eget val, steks och kryddas efter smak)
  • 16 syltlökar

Champinjonstuvningen

  • 1 burk skivade champinjoner
  • 2 msk matfett
  • 1 liten lök
  • 2 msk glutenfritt mjöl
  • 4 dl vätska (spadet ur champinjonburken + lättgrädde/gräddersättning)
  • svartpeppar
  • salt

Till gratineringen

  • 2 dl riven ost/ostersättning

Hur gör man?

Champinjonstuvning

  1. Låt champinjonerna rinna av och spara spadet.
  2. Hetta upp matfettet i en panna och fräs champinjonerna.
  3. Finhacka löken och fräs den i pannan tills den är genomskinlig.
  4. Strö över det glutenfria mjölet och rör om.
  5. Tillsätt vätskan (spadet från champinjonburken och lättgrädde/gräddersättning) lite i taget under ständig omrörning.
  6. Rör om tills stuvningen tjocknar.
  7. Krydda med svartpeppar och salt efter smak.
  8. Låt stuvningen sjuda i 15–20 min.
  9. Ta av från värmen och blanda i den rivna osten/ostersättningen.

Montering och gratinering

  1. Rosta de 4 skivorna ljust glutenfritt bröd, gärna i ugnen på hög höjd med grilleffekt.
  2. Bred senap på varje brödskiva.
  3. Stek biffarna efter eget val och krydda efter smak.
  4. Placera en biff och 4 syltlökar på varje brödskiva.
  5. Täck varje smörgås med champinjonstuvningen.
  6. Gratinera i ugnen på 225 °C i cirka 10–15 min.
  7. Servera gärna med tomatsallad.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons