Glutenfria semlor med fiberhusk
Du behöver
- 50 gr jäst
- 100 gr smör eller margarin
- 3, 75 dl mjölk
- 125 gr (halv burk) Kesella
- 1,5 msk fiberHusk
- 1 ägg
- 0,75 tsk salt
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk kardemumma malen
- 0,5 tsk hjorthornssalt
- ca 600 gr (ungefär 9,5 dl) glutenfri mjölmix (semper eller lailas)
Hur gör man?
-
Smula jästen i en bunke. Smält matfett, blanda i mjölk och Kesella låt det hela bli fingervarmt.
-
Häll blandningen över jästen och rör tills jästen löser sig. Rör i FiberHusk och låt svälla i 10 min.
-
Rör i ägg, salt, socker, kardemumma och hjorthornssalt. Väg eller mät upp den glutenfria mjölmixen och rör i, lite i taget, tills det är väl blandet. Jäs övertäckt 40- 45 minuter.
-
Baka ut bullar. Låt jäsa på plåt i ca 30 min. Grädda i ugn 225 grader i ca 8-10 min.
Det blir väldigt goda och luftiga semmel-bullar av detta. Perfekt att fylla med önskat innehåll. Om inte grädde och mandelmassa så något annat gott som passar din semla.
Lycka till med semlorna :).
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 90 kcal