Glutenfria semlor med fiberhusk

Du behöver

  • 50 gr jäst
  • 100 gr smör eller margarin
  • 3, 75 dl mjölk
  • 125 gr (halv burk) Kesella
  • 1,5 msk fiberHusk
  • 1 ägg
  • 0,75 tsk salt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 0,5 tsk hjorthornssalt
  • ca 600 gr (ungefär 9,5 dl) glutenfri mjölmix (semper eller lailas)

Hur gör man?

  1. Smula jästen i en bunke. Smält matfett, blanda i mjölk och Kesella låt det hela bli fingervarmt.

  2. Häll blandningen över jästen och rör tills jästen löser sig. Rör i FiberHusk och låt svälla i 10 min.

  3. Rör i ägg, salt, socker, kardemumma och hjorthornssalt. Väg eller mät upp den glutenfria mjölmixen och rör i, lite i taget, tills det är väl blandet. Jäs övertäckt 40- 45 minuter.

  4. Baka ut bullar. Låt jäsa på plåt i ca 30 min. Grädda i ugn 225 grader i ca 8-10 min.

Det blir väldigt goda och luftiga semmel-bullar av detta. Perfekt att fylla med önskat innehåll. Om inte grädde och mandelmassa så något annat gott som passar din semla.

Lycka till med semlorna :).

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 90 kcal

Populära recept

Se alla