Glutenfria kanelbullar

Du behöver

  • 75 g smör el margarin
  • 2 dl mjölk
  • 1 pkt jäst (50g)
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 dl kesella
  • 1 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 krm salt
  • 1 pkt (500 g [1dl = 55g] ) semper glutenfri mix (spara lite till utbakningen)

Fyllning

  • 75 g smör el margarin
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kanel (och/eller vanillinsocker)
  • 1 ägg
  • en näve pärlsocker

Hur gör man?

  1. Smält fettet, häll på mjölken och låt det bli 37 grader.

  2. Lös jästen i degspadet och tillsätt fiberhusk, låt svälla 10 min.

  3. Tillsätt kesella, socker, ägg, kardemumma och salt.

  4. Arbeta in mjölmixen men spara lite till utbakningen.

  5. Låt jästa 30 min

Arbeta ihop degen och kavla ut till en ruta, 20 x 40 cm. Bred på fyllningen och rulla sen som en rulltårta. Dela därefter i 20 bitar a´2 cm. Kan bli lite kladdig i hanteringen om man inte har extra mjöl på ytorna. Men blir lika god färdiggräddad oavsett.

Lägg i bullformar och låt jäsa 30 min.

Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.

Grädda kanelbullarna i ugnen 250 grader, 5-8 min tills dom får lagom färg.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 200 kcal

Populära recept

Se alla