Glutenfria kanelbullar
Du behöver
- 75 g smör el margarin
- 2 dl mjölk
- 1 pkt jäst (50g)
- 2 tsk fiberhusk
- 1 dl kesella
- 1 dl socker
- 1 st ägg
- 1 tsk kardemumma
- 1/2 krm salt
- 1 pkt (500 g [1dl = 55g] ) semper glutenfri mix (spara lite till utbakningen)
Fyllning
- 75 g smör el margarin
- 1 dl socker
- 2 tsk kanel (och/eller vanillinsocker)
- 1 ägg
- en näve pärlsocker
Hur gör man?
-
Smält fettet, häll på mjölken och låt det bli 37 grader.
-
Lös jästen i degspadet och tillsätt fiberhusk, låt svälla 10 min.
-
Tillsätt kesella, socker, ägg, kardemumma och salt.
-
Arbeta in mjölmixen men spara lite till utbakningen.
-
Låt jästa 30 min
Arbeta ihop degen och kavla ut till en ruta, 20 x 40 cm. Bred på fyllningen och rulla sen som en rulltårta. Dela därefter i 20 bitar a´2 cm. Kan bli lite kladdig i hanteringen om man inte har extra mjöl på ytorna. Men blir lika god färdiggräddad oavsett.
Lägg i bullformar och låt jäsa 30 min.
Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.
Grädda kanelbullarna i ugnen 250 grader, 5-8 min tills dom får lagom färg.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 200 kcal