Glutenfritt bröd
Du behöver
- 5 dl. mjölk
- 1 dl olja
- 2 msk fibrexflingor
- 1 msk fiberhusk
- 1 msk pofiber
- 1/2 msk salt
- 1 påse torr jäst
- 650g.glutenfri mjölmix
Hur gör man?
-
Värm upp mjölken till 45grader.Blanda i pofiber,fiberhusk,fibrex,salt och oljan. Låt detta svälla i 10 minuter.
-
Arbeta in det glutenfria mjölmixet och torrjästen i degvätskan och låt den lite kladdiga degen jäsa ca:30 min.
-
Dela degen i två delar och forma till två stora brödbullar och låt jäsa ytterligare ca:30min.
gör hål med en gaffel eller skär ett fint rutmönster på vardera brödbulle innan de sätts i ugnen.
- Bakas i mitten i ugnen i 170 grader i 25 min.
(Kan tillägga att man med fördel kan värma upp degvätskan lite till i mikron eftersom den kan ha svalnat för mycket under svällnings tiden)