Glutenfritt bröd

Du behöver

  • 5 dl. mjölk
  • 1 dl olja
  • 2 msk fibrexflingor
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk pofiber
  • 1/2 msk salt
  • 1 påse torr jäst
  • 650g.glutenfri mjölmix

Hur gör man?

  1. Värm upp mjölken till 45grader.Blanda i pofiber,fiberhusk,fibrex,salt och oljan. Låt detta svälla i 10 minuter.

  2. Arbeta in det glutenfria mjölmixet och torrjästen i degvätskan och låt den lite kladdiga degen jäsa ca:30 min.

  3. Dela degen i två delar och forma till två stora brödbullar och låt jäsa ytterligare ca:30min.

gör hål med en gaffel eller skär ett fint rutmönster på vardera brödbulle innan de sätts i ugnen.

  1. Bakas i mitten i ugnen i 170 grader i 25 min.

(Kan tillägga att man med fördel kan värma upp degvätskan lite till i mikron eftersom den kan ha svalnat för mycket under svällnings tiden)

Populära recept

Se alla